Metallsmak i munnen

Nu har proteserna blivt så avancerade att en person som har amputerat en arm kan få en sk. robot-arm. I ABs artikel kan man läsa om en kvinna som har fått en protes och kan nu kan känna och styra armen och handen med hjälp av tanken. Det är ju otroligt, framtiden är här. Jag som är svag för SciFi kan bara tänka på 7of9 i Startrek. :

7of9.jpg 

– We are the Borg, we will assimilate you, your knowlege and tecnology will be applied to ur collective. Resistans is futile.

Vi kan donera våra kroppsdelar och laga ett trasigt ansikte med hjälp av titan och en död människas anisktshud. Forskingen är snabb och etiken hamnar plötsligt i efterkälke trots att visionerna om dessa verkstäder har både skrivits och filmats om bra länge. Ska vi ta stamceller från bortaborterade foster, vill vi ha en njure från julskinkan? I det senaste Illustrerad Vetenskap kan man läsa om att det har utvecklats artificiellt blod och att forskningen inom området rusar fram. Jag kan inte bli annat än fascinerad och förtjust. Heller en robotarm av titan än sno en från en laboratorieapa.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: