Vilja och förmå är olika saker

mina-favvoskor-2008-paljett

kattklo-2008-paljettenq

trasiga-rivna-skor-2008-pal

 

 

kattdjavul-2008-paljettenq

När man blir arg är det bra att man kan skilja på Vilja och Förmå.

Annonser

20 svar

 1. Nu blev jag rädd för dig. Tur att vi åt lunch igår… ;-)

 2. Smirre är alltid en snäll katt, så han klarar sig fint:)

 3. Arma katt.. fy dig!

 4. Men hu! (fast jag ska erkänna att jag skrattade)

 5. hallå är det min grårandiga katt!

 6. Jag är helt säker på att katten fick vad den förtjänade! *s* Men så är jag också känslig för att djur gör elaka saker med mina skor. Och jag har aldrig påstått att jag är en god människa…

 7. *skrattar*
  Härlig illustration!! Tur att det inte är min katt… hmm.. kom precis på att jag INTE har någon o tro mig ALDRIG kommer skaffa någon heller ;-)

  Trevlig helg!

 8. Jag noterar att kolettbitarna av katten fått formen av små yxor. Kommer den att hämnas?

  Som administrator för en blogg, som visserligen knappast kan anklagas för blabbighet, men som ändå alltför ofta går på tomgång och tvingas kommentera sig själv, undrar jag hur man rent tekniskt, utan annan utrustning än dator, berikar en blogg med bilder om dessa inte redan finns på nätet.

 9. Ohhhh Noooo! Katten kommer att hämnas mig från andevärlden!

  Som administrator kan man alltid forma blabbigheten med att hålla sig koncis och kärnfull. Typsnitt och layout som underlättar läsandet.
  Det går att göra finurliga radbrytningar som ger ett bra flyt i texten. Man kan även lägga vissa bitar som citat och stryka under det som är viktigt. Göra underrubriker med mera.
  Men framför allt hålla sig till ett ämne eller en tankebana.

  Om man har tex en svart bakgrund krävs oftast ett större/fetare typsnitt.
  Kontraster med harmoni är kloka val då det kommer till bakgrund och text. Om man har en Röd sida kan det vara svårt att läsa med konstrasten Grön text. Man får helt enkelt testa.

  Sedan har klackarna på bokstäverna betydelse om man ska skriva brödtext (massiv text). Klackarna på bokstäverna knyter ihop orden till enheter och det blir lättare att läsa.

  Tomgång är det jag ska fokusera på nu när jag ska tömma huvudet på ett Corepass :)

  Glöm inte att du själv är kung och president på din blogg! Gör som du tycker själv. Ha kul!

 10. Ja, visst är det så.

  Snitsaren är helt nöjd med sin blogg vad gäller allt det du nämner. Allt sådant är noga valt och jag som administrator ägnar mycket tid åt sådana detaljer. Möjligen kan man säga att snitsaren inte flörtar med läsaren utan strävar efter att i första hand tillfredsställa sig själv. Se inlägget ”Förstoppning och inkontinens”!

  Jag undrar bara, vilken extra utrustning som krävs för att i bloggen lägga in bilder, som inte redan finns att hämta på internet, t.ex. bilder från papper.

 11. (Vid närmare eftertanke är snitsaren inte helt nöjd på en punkt med utformningen av hans blogg. Helst hade han velat ha rak högermarginal, men eftersom han använder många långa ord och raderna är korta, blir det då alltför ojämna avstånd mellan orden inne i texten. Orden avstavas ju inte som i boktext. Mellan två onda ting valdes det minst onda. Du använder tydligen kortare ord eftersom jag inte störs här. De flesta bloggar har annars bruten högermarginal).

 12. Jag förstår inte vad du menar med ”extra utrustning”… berätta gärna hur du tänker.
  Famlande efter ett halmstrå så kan jag berätta att jag själv ritar original på papper och sedan fotograferar jag dem och behandlar dem i photoshop. Det enklaste möjliga. Jag använder bara minimlat av den kapacitet som finns i prgrammet för att få det som jag vill. Jag ids inte jobba så länge med bilderna. Jag har en scanner på min skrivare, men det går fortare att knäppa en bild och föra över den via bluetooth till datorn. Det tar bara ett par minuter att behandla bilden.
  OK, idag testade jag att teckna mer med blyerts och det var lite mer joxigt än de svartvita grafiska bilderna. Så jag ska undvika det framöver.
  Ha en trevlig kväll :)

 13. Tur att katter har nio liv!

 14. Jepp… det är fler än antalet skor jag har, så ekvationen blir nog så att katten överlever, trots allt…*ler*

 15. Du svarar delvis redan på min fråga. När du fotograferar gissar jag att du använder en digitalkamera. Du är ung och förutsätter att alla håller sig med en sådan.

  Min avancerade systemkamera av märket Minolta från sent sextital kan fotofrafera allt från små insekter till hela stjärnhimlen, men är däremot helt oanvändbar i detta sammanhang och min mobiltelefon av märket Ericson kan man bara prata i. Någon annan utrustning som överför fysiska bilder till ettor och nollor har jag inte heller.

  Många intressanta bilder finns att hämta hem från internet, men mycket finns bara på annat håll. Nu har jag t.ex. en del fotostatkopior från KB’s mikrofilmade tidningar, som vore värda att visas. I väntan på lånad digital utrustning får jag beskriva dem i ord. På din (och andras) naturliga motfråga ”Varför skaffar du inte en billig digitalkamera för några hundralappar”, har jag inget bra svar.

 16. Jag förutsätter inget, jag bara beskriver hur jag gör.
  Man skaffar sig det man behöver, när man behöver det. Men jag själv har telefon och kamera i samma burk… och då vore det helt enkelt opraktiskt att scanna in bilderna till datorn. *häpp* Jag har en systemkamera också, men den lämpar sig inte till detta.
  Om man inte har tekniken så får man antingen skaffa sig den eller avstå. Enklare än så är det inte:) Alla gör vi våra val när vi illustrerar, jag har mitt sätt.. och extrautrustningen är min kamera. Du frågade och jag gav ett svar.
  Ha det gott

 17. Hm? Det låter lite lite lite svagt som om du tror att jag skulle vara missnöjd med dina svar på något sätt??

  Så är det naturligtvis inte. Har jag inte gjort det förr, så tackar jag för dem nu. Du läste min första fråga lite fel och gav mig bonusinformation. Sen fick jag svar på min fråga och ytterligare bonusinformation. Stort tack!

  (Jag har möjligen löst mitt problem genom att använda bibliotekets scanner och skicka bilderna till mig själv. Dessvärre kommer de då som psd-filer som man måste ha Adobe Photoshop för att öppna. Antingen får jag ladda hem det programmet (vilket inte verkar helt lätt) eller också får jag se om bilderna går att skicka som andra slags filer. Naturligtvis ”förusätter” du ingenting, men jag förstår om du inte riktigt förstod på vilken basic nivå jag frågade. Själv skrattar jag mest överseende åt mig själv eftersom jag vet att mina kunskaper och talanger finns på annat håll än det datatekniska. Om du spårar någon ironi i det jag skriver, så är den som alltid hjärtlig och helt riktad mot mig själv. I nästa kommentar ska jag berätta hur det har gått).

 18. Vad roligt! Det var ju fiffigt att gå till biblioteket, jag visste inte att de handhar med scanners nuförtiden. Jag är mest som en zombie som fångar in en kasse med böcker där då och då… har inte ens tittat in i datorrummet. :)

  Jag ska däremot kolla efter lite gamla filmer och hoppas på att hitta filmen Brazil. Men men, det blir intressant att se vad de har för utbud.
  Fick tips om att det går att låna ljudböcker via nätet på vissa biblotek, det ska jag ta och undersöka.

  Önskar dig en trevlig tisdag

 19. Tack!

  Jag kan meddela att jag nu löst mina bildproblem. Jag skickar hem de scannade bilderna från bibblan som jpg-filer. Någon särskild bildkvalitet behöver jag inte, eftersom kvaliteten på förlagorna (kopior från mikrofilmade tidningar) redan är så dålig. Undrar varför jag frågade om detta på din blogg just. Kanske för att det handlade om bilder och jag hade det i huvudet. Jag förstår om du blev lite undrande. :-)

  ”Brazil” är det den där som Monty Python-tecknaren Terry Gilliam har regisserat med De Niro i någon roll. I så fall har jag nästan sett den. Jag spelade in den på video nån natt, men det blev aldrig av att titta och sen gick videon sönder. Jag har inte alltid tur med tekniken. Hoppas du får se den i stället!

 20. Jag har sett den då den kom , jag var rätt ung och tyckte den var fantastisk … och hemsk. Så det vore kul att se den igen:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: