Konkav

konkav-hudyta-2008-paljette

För ett par dagar sedan var jag på mitt första träningspass med skivstång/spinning. Man lyfter tyngder innan man trampar häcken av sig på en cykel. Passet är 90 minuter långt och jätteroligt! Men men… det var ett pass som lyfte fram varje liten muskel jag inte har känt av på flera år. Visste till ett exempel inte att jag har muskler på revbenen – PÅ ryggsidan!

Bara för att bevisa för mig själv att jag är korkad, riktigt korkad bokade jag in mig på ett nytt skivstångspass idag. Men tänkte att det är dumt att boka in spinning eftersom jag blev så muskeltrasig sist. Den där visheten höll inte i sig länge. När jag strechade efter det planerade passet såg jag att spinnpasset i salen bredvid började dra igång och utan att riktigt tänka efter gick jag in där.

Så nu sitter jag här, glad och trött och saknar bara lite kel och smek på de ytor som imorgon kommer att vara onda så onda. Den konkava ytan vid halsen behöver speciellt nogrann undersökning av de konvexa ytorna av varma läppar. Affirmativt tänkande pågår. :)

Annonser

11 svar

 1. Jättebra att du ser till att komma i form till mitt-i-natten-fotot :)

 2. Prata om att toppa formkurvan :-) Själv nöjer jag mig med simningen.
  Trevlig helg!

 3. Heja Paljetten!
  Kikade in på Funbeat bara för att ”tjuvkolla” din kalender – jäklar va´ du tränar bruden!
  Skivstång+spinn är verkligen superkul. Fast att köra ett skivstång följt av ett reguljärt spinning – blir inte det rena döden för benen? I kombinationspasset brukar de ju dra ner på benpressen i slutet av skivstångspasset…

  Hoppas affirmationerna gav önskat resultat. :-)

 4. Jo, jag är i fin träningsform just nu… För tre veckor sedan upptäckte jag en svacka och ville ta mig ur den. Ett kombinationspass med både skivstång och spinn är ju lika långt om man tar två separata pass (minus vilan)… Men det var lite skillnad på just benen. Får väl leva med att få en snygg rumpa *blink*
  Nu känner jag mig så där reslig igen:)
  Men formkurvan toppas bara av att klara att delta i midnattsloppet 2009. (önskedröm)

  Får se när träningsvärken slår till igen…*moahaha*

 5. Jag vill inte vara den som är den, men är du galen? Skivstång och spinning? Samtidigt?! Med min koordinationsförmåga skulle det innebär blodbad i spinningsalen…

 6. KnäppÅsa…*skrattar*…man tränar inte skivstång sittandes på spinningcykeln.
  Men det vore ju effektivt om nåt´! Jag lägger in det i förslagslådan på Friskis….*S*

 7. Ahaaa…Så fel det kan bli…*S* Du kan ju bara vilka scenarion jag såg framför mig! Lägg i förslagslådan du, F&S kan behöva tänka utanför boxen ibland! *s*

 8. Hm, applåder kommer här ….
  Jag använder mest min ända till att sitta på just nu, ibland varierar jag mig och gnäller då fibron gärna sätter sig där och med det vill jag inte säga att det är för att den är så stor ändan alltså, men man kan ju undra.
  Helgen ser ut att bli blöt, ska fira min mamma som fyller 75 annars liggandes eller sittandes i soffan helt förslöad.
  Kram o trevlig helg

 9. Jag har ju en smärta i höft/rygg som jag lever med sedan en tid tillbaka. Genom min träning kan jag för ett par timmar ”glömma bort” och njuta av att swettas. För det tar på humöret att ha ont hela tiden, men under träningen kan jag på något sätt tänka bort det obehagliga och låta endorfinerna kicka mig hög av glädje :)
  Mitt långsiktiga mål är att kunna jogga/springa en mil eller två. Så jag siktar på att vara i form (typ smärtfri) om ett år :)

  Du (livsglimten) har en väldigt ung mamma, med tanke på den ålder dina barn har! Hoppas det blir ett trevligt kalas. :)

 10. hehe, efter upprepade besök hos min fysioterapeut vet jag att de där ”revbensmusklerna” på ryggen är andningsmusklerna – jo vi har ju sådana. Så där kan man också få himla ont om man (som jag) stressat framför datorn för mycket.

 11. Men jisses, stressa sig trött i andningsmusklerna? Verkar ju föga nyttigt…. hoppas du hinner ta det lite lugnt också mellan varven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: