Hedersprick

piratkopiering-2008-paljet

Här är en bild tillägnad alla som stolt hävdar att piratkopiering är ok :)

Annonser

8 svar

 1. Denna bild blev resultatet av att sitta kvar på jobbet med mr Martini… Jag hann surfa runt och irritera mig på fildelare som tror sig bidra med något av substans till kulturen när de rippar filmer, musik, text och bilder.
  De som kallar sig Pirater tycker kanske bara att stulna äpplen smakar bäst. För det finns lagliga filer att hämta hem… NYTTJA DET FÖR FAN!

 2. Ser man på! *s* En ilsken finsk rödtott!

 3. *grrrrrrrr* ;)

 4. Åhh, vilken trevlig blogg! Fortsätt så!

 5. Hej Micke välkommen in när du vill; bra att jag inte skrämde iväg dig med ett långfinger (det första du ser när du nu hittade hit)…*skratt*
  Ha en trevlig helg!

 6. Förbjuden frukt har ju alltid smakat bäst för vissa!

 7. Fyndigt! And i mean that! :)

  Men vad är det egentligen du pekar finger åt? Åt framtiden? Du måste väl inse att den dagen kulturskaparna blir konservativa förbudsivrare med kommersiella förtecken, det är dagen då vi på riktigt finner oss vara illa ute och att det är ett större hot mot den levande kulturen än vad fri digital duplicering någonsin kan bli?

  Lästips:

  http://swartz.typepad.com/texplorer/2008/12/ipred-att-konkurrera-mot-gratis.html

 8. Thanx Dr Spinn:)
  Jag tänkte mest så här med bilden: Att Piraten pekar finger åt alla som vill reglera fildelningen. På samma sätt som punken (läs Pirater) idag består av en rätt urgullig grupp människor som anammar en subkultur som är ”alternativ”, de pekar finger och tycker sig stå utan för allt och alla… Men det är egentligen bara helt vanliga hyggliga männsikor som på sitt sätt visar vad de står för.

  Om de då handlar om småskalig skattefusk eller nedladdning av poppdängor, några timmars svartjobb och så vidare, dessa brott tror jag helt allmänt är rätt accepterade av allmänheten… Samhället ser genom fingrarna så länge det inte drabbar dem själva.
  Pirater vill äta kakan och ha den kvar. (vem vill inte det? det bor en liten pirat i oss alla. :)

  Jag tycker inte att lillegal nedladdning ska uppmuntras.
  Vi bör lägga ner mer energi på att utveckla kulturarbetarnas möjligheter att bli självständiga och att de ska få ett drägligt skydd för sina produkter. Ingen annan än kulturarbetaren själv ska välja om han/hon vill ge bort sina produkter. Lita på deras omdöme, de kan själva avgöra om det är en fördel för deras karriär eller ej!
  Se på Bazzhunter, han blev känd genom att SJÄLV välja att ge ut sin låt på nätet. Han tog den möjligheten och se vad bra det gick :)
  Så låt de andra som inte vill gå samma väg som han välja själv hur deras produktion ska lanseras.
  … Det är dock allt för lätt att rippa skivor/filer, det är något som måste utvecklas av musik och filmindustrin.
  Men genom att ladda ner filer illegalt och sedan säga att bolagen tjänar så mycket pengar iaf… må så vara, det hör verkligen inte till saken. Att slå mot bolagen är att förbise konstnären bakom musiken, filmen, dikten….what ever det är ni stjäl. Det är i slutänden kulturarbetaren som far illa.

  Jag skulle vilja se en demonstration… en STREJK med kulturarbetare som drabbas av denna brottshandling varje dag. Upp till kamp!
  *up yours Piratdjävlar* <3 :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: