Fläckar mig

Temat denna vecka tycks vara: Fläckar. Så till den milda grad att jag har monzamensen Allan. Det brukar ge mig en hormonattack av det slag att jag hatar fläckar… kaffefläckar, diskbänksfläckar, tandkrämsfläckar…// Alla fläckar stör min harmoni, de är äckliga. Men istället för att gå till angrepp, sitter jag apatiskt och lider. Ser dem växa. Det går att hitta en fläck var som helst. Smuts.

Målar akvarell. Det går inte speciellt bra. Pigmenten är bångstyriga och oberäkneliga. Golvet täcks av ark med färgprover, rött, brunt, svart, beige, rosa… Fläckarna fladdrar framför ögonen på mig. Vad är det som driver mig att gnugga in dem i anletet på mig själv? Färgen rinner, stänker och bildar stora fläckar som påverkar mig fysiskt. Vämjeligt. Kliar mig i en stickig bikinilinje, ser på fingararna, luktar på dem… Uuuhh, en tydlig luktfläck. Tvättar händerna med fikon-rostvål. Tittar på händerna, ser en ickefläck. Skakar bort en lätt tvångstanke att tvätta mig igen.

Det är nog därför jag blev irriterad på aftonbladets artikel om hur man undviker dofter (se förra  inlägget), den träffade mig rakt på akilleshälen. Inför PMS och hormoniella svallvågor finns inte mycket annat att göra än att gör som min ena kollega sa: Man får lakoniskt konstatera att kroppen och tanken är under belägring. Spara all irrationalitet till de dagarna så har man ett alibi för dåligt beteende. Men ingen ska komma och anklaga mig för att vara neurotisk för att jag har mens!

Annonser

2 svar

  1. :) underbart! mer eller mindre luktkänslig blir jag under månadens gång. mest illa gör överparfymerade människor min näsa då… som fläckar upp i hjärnan liksom.

    • Jag hör ofta om de som klagar på stark parfymdoft, men jag har kanske dåligt luktsinne för jag besväras bara då jag går till parfymbutiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: