Seriebrott eller dålig smak?

Konstaterar: Barnporr är vidrigt, övergrepp mot barn är fel.  Det ska motverkas. Men kan man verkligen förbjuda allt?  Till och med tecknad barnporr?  Hur ska man kunna efterfölja ett eventuell förbud mot barnporr när det är en teckning som är offret? När är det stötande? När det är är en bebbe som blir påsatt av 14 björnar… eller kanske då det är tecknat på ett visst sätt, tex fotografiskt och realistiskt? Nej, jag tycker det är bara fånigt att förbjuda serieteckningar. Men om inte annat djävligt krångligt att gränssätta och bedömma. Däremot kan man kritisera och ifrågasätta den typen av kultur. Om den inte skulle kritiseras, då ligger vi illa till som samhälle.

6 svar

  1. Oj, hoppas bilden till detta inlägg inte är brottsligt. Då är väl jag som läsare/betraktare också en brottsling?

  2. Ja fy fan, bäst att tvätta ögonen med kaustiksoda!

  3. Du får skriva att han är 18 år men ser ung ut så klarar det sig. Fast man kanske skulle lägga till det där i slutet på serietidningar som en del filmer har.
    ”Under tecknandet av denna serie så har inga barn kommit till skada”

    • Jag skulle kunna försäkra om att figuren på bilden varken är 18 år men inte heller av mänsklig natur… :)

  4. […] med teckningar, de är väl alltid oskyldiga? Eller kan teckningar faktiskt utgöra ett brott eller seriebrott som PaljettenQ kallar det […]

  5. Hmmm… såg en variant på det där i någon tidning. Tydligen har någon kommit på att man kan kombinera en robot med Uppblåsbara Barbara. De förväntar sig en storsäljare. Men skribenten drog det ett steg vidare – hur ska man se på små dockor med barnröster? Förskräckligt eller ett sätt att skydda verkliga barn? Jag funderade på det ett tag, men bestämde mig för att jag inte behöver ha åsikter om all världens elände.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: