Bräsa

Hela dagen har jag försökt få till bredsande ben, bräsa som jag säger det. Men det vill sig inte. Få int´ till det helt enkelt. Ibland önskar jag att jag var rik som ett troll då skulle jag ha en egen modell. Om jag vill ha en pose, så är det bara att be om en. Slippa en massa strul med komposition, förkortningar och anatomiska fadäser. Ska det vara så svårt att få till knän och innanlår? … Och nä, jag har ingen modelldocka av trä med en stål pinne i rumpan. Vill int ha en.

För länge sedan när jag gick en grundläggande konstskola fick vi elever ofta rådet att inta positionen vi vill måla, rita och  modelera. Genom att själv stå som man vill avbilda personen känner man hur man spänner och var tyngden ligger i kroppen. Men..

Jag vill ju bara ha en bit dökött… ligga där och bräsa snyggt och mystiskt.

13 svar

 1. Ha! Ännu en som säger bräsa! Jag får alltid lite lustiga blickar när jag säger det. Nu är det ju lyckligtvis inte så ofta man behöver nyttja ordet så det känns rätt lugnt. Men.. jag blev ju lite nyfiken på vart du kommer ifrån?

  • Ha ha ha, jao, jag är uppvuxen i hälsingland men har bott norröver större delen av mitt liv. Nu bor jag i Uppsala. Men jag anklagas fortfarande för att låta norrländsk :P

 2. Är det inte svårt att odla jordärtskocka? Kanske bara jag som fått allt om bakfoten.

  • Vet inte, det är första året vi stoppade ner de där knölarna i jorden. Det som växer ovan jord ser friskt och bra ut, får se senare vad som döljer sig där nere :)
   (Svarar på din fråga även hos dig där vi pratar om grönskasodling )

 3. Aha! Kanske jag har tagit efter min norrländske far då för jag är ju borned and raised in Östergötland och därom tvivlar INGEN!

  • :) alltid roligt med dialekter, men jag vet faktiskt inte riktigt var Östergötland ligger mer än att jag kan logiskt gissa på ordsatsernas beskrivning…
   (jag är pinsamt dålig på den svenska geografin söder om Stockholm… terra incognito)

 4. Uhumm, nu vet jag. Det låg längre öster än jag trodde… :)
  Jag ska nog ta och skaffa mig en karta över Sverige.
  en annan akilleshäl är att jag är finne och kan inte månaderna på finska. Skitjobbigt att behöva alltid fråga mer precist vilken månad det pratas om…
  ”kära tomten jag önskar en sverigekarta och en finsk kalender” :)

 5. Ha ha innanlår får mig att tänka på middagen som jag inte har planerat alls idag som jag borde. Slänger nog ihop en sallad med lite hårdkokta ägg, crabfish och så någon god dressing till det hela och så steka lite bröd till krutonger.
  Här händer inte mycket, men jag tror att det hela har vänt idag, mår kanon för att vara mig.

  • Kul att hör att du har en bra dag :) det är du värd!

   Själv har jag också hittills haft en bra start. Har varit ut med hunden en timme i Hågaskogen där vi övade apportering. Sedan har jag blivit introducerad i att cykla på en racerhoj, det blev drygt 4 mil.
   Jag är helt slut, men så glad!
   Funderar på att skippa det där med att jobba idag… *busigt värre* :)

 6. Bräsa? Jag säger bresa. Betyder det att jag är 08:a?
  Undrar om vilken modell som helst ställer upp på att lägga sig och bräsa, även om det är snyggt och mystiskt? Är det dyrare än att få en modell som står i kontrapost?

  • Humm, vet faktiskt inte. Det kanske finns någon slags tariff?

 7. Hmm, tyvärr har jag nog inga bra råd med ruccola. Konstigt att det inte tar sig. Det borde ju vara lätt att odla tycker man?

  • Jag hitade faktiskt en liten stackare bakom gräslöken idag :) Men jag ska göra nya försök till nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: