Nästan ett nyårslöfte

Jag har istället för att skriva klart en redovisning för 2010 kikat på något helt annat. Jag till och med kan leta upp en bloggteckning från det förflutna för att illustrera det hela:

Jag registrerar all min träning i en webdagbok och älskar att sammanställa och blädra bland grafer och tårtdiagram. I år har jag alltså tränat 12249 minuter. Det kan ju se rätt mycket ut. Men där finns en hel del promenader och det är jag själv lite tveksam till att kalla träning. Logiken i det påståendet är helt irrelevant och godtyckligt.  Jag har ju hund och då måste man ut oavsett, men att stå i ett buskage i en trekvart skapar sällan svettbryt.

Men hur som helst. Dagboken skapar ett slags sug efter att lova saker… lova prestationer. Men när jag tar på mig spandexbyxorna kallar jag det att skapa mål. Det låter mer visionärt än att lova saker. Vad är det för skillnad? 

 Jag tror att det är så här: Löften kräver en absolut och kontiunerlig hängivenhet. Ett enda misslyckande stjälper hela tanten så att säga. Medan att sträva mot ett mål kan räddas sista veckan och kan kantas av idel motgångar men att man ändå har en chans att göra rätt.  Så kära bloggvänner och annat löst folk, vad har ni skapat för mål för 2011?

Annonser

12 svar

 1. Jag tillhör också kategorin som inte avger nyårslöften. För mig är varje dag en bra dag att bestämma mig för förändringar om så behövs! :-)

  2011 är ett år som jag ser oerhört mycket fram emot! Jag vänder blad, byter liv och går vidare mot nya äventyr. Det ska bli spännande och det enda jag kan lova är att försöka njuta så mycket som möjligt av det!

  • Förväntat klokt löfte Åsa :) Jag tror du har en otroligt spännande tid framför dig, jag är så himla stolt över vad du har lyckats med under 2010. *kram*

 2. Ja , det där med nyårslöfte är härligt tycker jag! Nya tag, nya förhoppningar och nya möjligheter!
  Jag har gett mig själv ett löfte om att 2011 ska bli ett år i vänskapen och kärlekens tecken. Jag har ett år bakom mig som inneburit att jag försökt ta examen utan studiemedel i en studentstad vilket medför en rätt så tuff arbetsmarknad. Vid sidan av detta har jag en dotter som behövt mig extra mycket. Jag har klarat det, men jag har varit tvungen att skära ner på allt vad fritid heter. Nu tar jag examen i januari och jag tänker börja leva och umgås med dem jag tycker om! Det är väl ett bra nyårslöfte? Tycker i alla fall jag.

  Stor kram på dej med önskan om att du får ett inspirerande och livgivande år fyllt av kärlek!

  • Hej Rut_emma :)
   Jo, jisses jag tycker det låter som att du förtjänar massor av kärlek och vänskap efter den där mastiga studietiden. Hoppas året blir som du har tänkt dig.
   Lycka till, och ha kul!

 3. För mig är promenad = motion utan hund eller med.
  Jag har två mål 2011 att få konditionen tillbaka, jag är helt urkass och kommer aldrig igång för kroppen orkar så lite och ju mindre den orkar desto tröttar blir jag …
  Gå ner i vikt, vilket ska följa med om jag rör mig lite mer och äter mindre.
  Så hör du ett eko så är det från mig och alla andra som har samma mål varje nytt år he he!

  • Glimten glimten glimten…
   Du är en slags förebild för mig. Missförstå mig rätt, men så fort jag börjar gnälla på min träning eller min värk så tänker jag på dig. Då blir jag inte lika sugen på att gnälla på att jag tränar för lite.
   För dig är ju alla promenader en utmaning och det är tufft gjort, du kämpar!
   Vi har alla egna förutsättningar och träningen är ett sätt att må bra. Jag har ju haft mål under 2010 och vill ju känna att jag lyckas med något smått och gott:) .

   En grej jag såg senare i dagboken var att jag i januari 2010 tog 90kg i benpress.
   Januari 2011 har jag lyckats pressa 130 kg.
   Båda registreringarna står det i marginalen: ”jag är stolt över mig själv”.
   … nästa mål är att ta alla vikter i maskinen. Sedan ska jag belöna mig själv med ett boka in en instruktör som får visa mig nästa steg/maskin eller fria vikter. wohoo *glad*

 4. Gör inga nyårslöften, men e förändringens år 2011. Men flytt till sverige, att ge upp finnbyn, familj & vänner och söka lyckan & börja på nytt i ett annat land. Mycket spännande som väntar.
  Lycka till med träningen!

  • Tack Daniel!
   Jo, du har verkligen mycket nytt framför dig i år. Ska bli kul att följa flytten och se hur du trivs här i Svenneland. Vem vet om Paljetten flyttar i motsatt riktning ;)

 5. Jag lyckades inte logga in som jag brukade för så där hundra år sen då jag bloggade sist. Det störde mig. jag försöker igen, vill ju inte heta rut_emma jämt.

  Sen glömde jag såklart att jag ännu en gång ska löpträna och äta rätt …igeeeeen!

  Kram

  • Rut-emma är ju ett fint namn :)

   Jag försöker tänka på att man blir inte fet mellan jul och nyår, man blir fet mellan nyår och jul. Så det finns gott om tid att skärpa till sig.
   Hojta gärna till med en bloggadress så kikar jag in. :)

 6. Daggmaskar i Adidas…något av det snyggaste jag sett. Dina bilder är fantastiska.

  • Tänker mig att strumporna är svårast att få på… ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: